Cultura 05/05/2021

Judit Neddermann, Oques Grasses i Manel, caps de cartell de Portalblau

El festival empordanès incorpora nous escenaris al Cementiri Mariner i al jardí del Clos del Pastor

2 min
Judit Neddermann

BarcelonaOques Grasses, Manel, Maria Arnal & Marcel Bagés i Judit Neddermann són alguns dels principals reclams del cartell del Festival Portalblau de l'Escala, que se celebrarà del 17 de juliol al 15 d'agost, i que enguany s'obre a noves disciplines artístiques en col·laboració amb altres festivals com ara el Sismògraf i el Mot. A més, també hi haurà un mercat mediterrani els dies 16 i 17 de juliol a la plaça Univers de Riells que comptarà amb diversos productes mediterranis.

El festival, que incorporarà dos escenaris nous, al Cementiri Mariner i al jardí del Clos del Pastor, programarà música, dansa, poesia i literatura. Segons la seva directora, Cristina Torres, es tracta d'una "programació eclèctica" que vol mantenir "un vincle estret amb els valors de la cultura mediterrània", tal com recull l'ACN. La inauguració serà un homenatge a Joan Margarit, en què Carles Duarte i Maria Rubert de Ventós conversaran sobre el poeta, mort el 16 de febrer, i també recitaran alguns dels seus versos.

El gruix de la programació musical es farà als escenaris de Mar d'en Manassa i al fòrum de la ciutat romana d'Empúries. Hi actuaran Suu (30 de juliol), Judit Neddermann (1 d'agost), Alba Carmona (2 d'agost), Maria Arnal i Marcel Bagés (6 d'agost), Andrea Motis (7 d'agost), Oques Grasses (13 d'agost), Manel (14 d'agost) i Miki Núñez (15 d'agost), entre d'altres.

Dansa al cementiri

El festival estrena dos escenaris: al jardí del Clos del Pastor i al Cementiri Mariner. En aquest últim s'hi farà un espectacle de dansa de la companyia El Paller el 23 de juliol centrat en la figura de Caterina Albert. Es tracta d'una estrena exclusiva per al festival. I un dels espectacles programats al jardí del Clos del Pastor serà el recital de poemes de Mireia Calafell musicats amb la violoncel·lista Björt Rùnars.

stats