Cultura 06/10/2017

L'Arts Santa Mònica ajorna una exposició per la intervenció econòmica a la Generalitat

'Què en sap la història de mossegar-se les ungles. Troquel' s'havia d'inaugurar dimarts

Ara
1 min
Vista de l'exposició 'Què sap la història de mossegar-se les ungles. Troquel' a La Panera

BarcelonaL'Arts Santa Mònica ha anunciat aquest divendres que es veu obligat a ajornar l'exposició 'Què en sap la història de mossegar-se les ungles. Torquel', de Francesc Torres i Santiago Ydáñez, a causa de la intervenció econòmica per part del govern espanyol a la Generalitat. Els responsables de l'equipament diuen en un comunicat que no poden realitzar “cap tipus de despesa”, una circumstància que “impedeix” el muntatge de l'exposició.

La inauguració de l'exposició estava prevista per al 10 d'octubre i havia de romandre en cartell fins al 7 de gener. En el mateix comunicat, Arts Santa Mònica assegura que “tan bon punt cessi la situació d'excepcionalitat” confien a reprendre el muntatge de l'exposició.

L'exposició planteja un diàleg entre les obres de Francesc Torres i el pintor Santiago Ydáñez, dos artistes de generacions molt diferenciades i dues obres amb tècniques totalment diferents. Francesc Torres presentava una videoinstal·lació de material fílmic i fotogràfic inèdit que mostra la unitat de voluntaris americans que va viatjar a Espanya per defensar la República. D'altra banda, Santiago Ydáñez volia mostrar una sèrie de pintures de gran format que fixen, aprofundeixen i amplifiquen moments puntuals del mateix document fílmic.

'Què en sap la història de mossegar-se les ungles. Torquel' es va poder veure al Centre d'Art La Panera de Lleida des del juny del 2016 fins al gener del 2017.

stats