Cultura 25/06/2012

M. Mercè Cuartiella: "Les coses que ens passen, passen dins les nostres ments"

En una entrevista a la revista digital 'Núvol', la guanyadora del premi Llibreter 2012 per 'Germans, gairebé bessons', explica el seu interès per la relació de germans "perquè és una relació entre iguals, que obliga al pacte"

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptora barcelonina Maria Mercè Cuartiella ha guanyat el premi Llibreter 2012 de narrativa catalana amb la novel·la 'Germans, gairebé bessons', en què parla d'una relació malaltissa entre dos germans, Joan i Ester, que viuen tenallats per un secret de família, i s'han confederat en un vot de silenci.

En una entrevista a la revista digital 'Núvol', Cuartiella explica el seu interès per la relació de germans "perquè és una relació entre iguals, que obliga al pacte". "No és una relació amb l'autoritat (els pares) ni amb els subordinats (els fills). Gairebé tothom té alguna idea formada sobre el concepte germans, basada en la seva pròpia experiència o en l'absència d'aquesta (sovint qui no té germans ho viu com una carència)", explica l'escriptora, que assegura que "tenia ganes de parlar-ne perquè crec que té un gran potencial narratiu", i afegeix: "Les coses que ens passen, passen dins les nostres ments".

Cuartiella treballa a Brau, l'editorial que ha publicat la seva tercera novel·la.

stats