Cultura 14/01/2015

La galeria Mayoral prorroga l'exposició 'Miró/Calder' fins al 31 de març

La mostra, la primera monogràfica que reuneix el dos artistes, inclou 30 obres. Algunes d'elles són un reflex molt íntim de la gran amistat que els va unir

Acn/ara
1 min

BarcelonaLa Galeria Mayoral prorroga fins al 31 de març l'exposició conjunta amb obres del pintor Joan Miró i l'escultor Alexander Calder, la primera mostra d'obres dels dos artistes contemporanis junts. 'Miró/Calder' descobreix al públic dibuixos, pintures i escultures. La data finalització prevista era el 28 de febrer. En paral·lel a l'exposició a Barcelona, algunes de les peces exposades s'han pogut veure en les nombroses fires internacionals en les quals participa la sala.

L'exposició s'emmarca en el 25è aniversari de la galeria, i acull obres creades entre entre el 1926 i el 1978. Joan Punyet Miró, nét de Joan Miró, va afirmar que la unió de les obres en una exposició és fruit de la gran amistat que tenien el seu avi i Calder, que ha definit com "germans d'ànima". Les obres són reflex d'aquesta amistat que va sorgir a París l'any 1928, ciutat on tots dos van passar una temporada descobrint les noves avantguardes artístiques.

Punyet Miró també va destacar "la importància mundial" que té l'exposició per ser la primera vegada que es reuneixen obres de Calder i Miró en una mateixa exposició, un fet que esdevé una trobada inèdit dels dibuixos, pintures i escultures dels dos artistes.

stats