CULTURA
Cultura 19/04/2011

El Macba posa a disposició del públic les fotografies de Miserachs sobre la Costa Brava

El Centre d'Estudis i Documentació publica a 'www.flickr.com' una selecció de les imatges que el fotògraf va captar entre 1958 i 1966

Redacció
1 min
'Lloret, 1965'

BarcelonaEl Macba acaba de posar a disposició del públic, a través de la plataforma Flickr, una selecció de 193 imatges que inclou bona part de les que van aparèixer al llibre de Xavier Miserachs Costa Brava Show, juntament amb d'altres que aleshores no es van publicar. Aquesta acció és fruit del compromís adquirit pel Macba amb la família Miserachs de digitalitzar i divulgar progressivament les imatges de l'Arxiu Xavier Miserachs, dipositat per les seves hereves al mes de febrer passat al museu per vint-i-cinc anys. També respon a un dels objectius del Centre d'Estudis i Documentació del Macba: conservar el patrimoni artístic del període dels anys cinquanta i seixanta del segle XX, època en què van sorgir diversos focus de l'avantguarda fotogràfica a Catalunya i Espanya.

Xavier Miserachs va recórrer la Costa Brava de camí cap a Cadaqués durant la Setmana Santa del 1958, quan encara era un estudiant de medicina aficionat a la fotografia, i en va tornar satisfet amb uns quants rodets a la butxaca i amb ganes de tornar-hi aquell mateix estiu per completar la sèrie. Aquest projecte fotogràfic es va allargar fins al 1966, any en què l'Editorial Kairós va publicar el llibre Costa Brava Show , que reunia una selecció de 155 fotografies de les gairebé 4.300 que va fer en aquells vuit anys. Amb el pas del temps, aquesta obra s'ha convertit en un dels fotollibres més importants de la història de la fotografia del nostre país.

La selecció de fotografies es pot consultar al perfil que el Macba té a Flickr.

stats