Art
Cultura 26/06/2020

Els museus d'art catalans celebren el Dia de l'Orgull a les xarxes

Una quinzena d'equipaments difondran obres relacionades amb les sigles LGTBIQ+

Ara
1 min
'Acadèmia de nu masculí', d'Antoni Caba Casamitjana

BarcelonaEls museus d’art de Catalunya continuen la seva tasca per abordar la diversitat sexual i de gènere amb pluralitat i plantegen una acció conjunta a les xarxes. Coincidint amb el Dia de l'Alliberament LGBTIQ+, aquest diumenge, publicaran als seus canals una obra de la col·lecció i la posaran en diàleg amb una de les lletres que configuren les sigles del col·lectiu, amb les etiquetes #referentsartLGBTIQ i #XMAC.

Per exemple, el Museu de l'Empordà publica un nu o acadèmia masculina d'Antoni Caba Casamitjana que mostra la bellesa d'un cos masculí, i el vinculen amb la lletra G dels homes gais. O, el Museu d’Art de Cerdanyola, un parell de fotografies que mostren els artistes Ismael Smith i Marià Andreu vestits amb mantellina en companyia d'una noia amb indumentària masculina. Aquesta imatge s’aproxima al concepte de queer.

Fotografia d'Ismael Smith i Marià Andreu amb mantellina

Els museus participants en aquesta iniciativa són: Museu de l'Empordà, Museu d'Art de Cerdanyola, Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Museu d'Art Jaume Morera, Museu Abelló, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu d'Art de Girona, Museu Frederic Marés, Museus de Sitges, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Museu de la Garrotxa, Museu de Reus, Museu d'Art Modern de Tarragona, Museu d'Art de Sabadell, Museu de Lleida, Museu del Disseny de Barcelona i la Fundació Palau.

stats