Cultura 11/01/2020

Mor Neil Peart, el virtuós bateria de Rush

El seu so explosiu i imaginatiu el va convertir en una referència per a molts altres bateries

Efe
1 min
El bateria de Rush, Neil Peart durant un espectacle

BarcelonaNeil Peart, el bateria de la famosa banda canadenca de rock progressiu Rush, va morir dimarts als 67 anys a Santa Mònica (Califòrnia).

"Amb el cor trencat i la més profunda tristesa hem de compartir la terrible notícia que dimarts el nostre amic, germà de l’ànima i company de banda durant més de 45 anys va perdre la seva increïble batalla de tres anys i mig contra el càncer cerebral", ha publicat la banda.

Admirat pel seu explosiu i imaginatiu estil a la bateria, Peart (Hamilton, Canadà, 1952) va crear amb el baixista i cantant Geddy Lee i el guitarrista Alex Lifeson –com la recordada formació Rush– una referència imprescindible del rock progressiu que va arribar a la seva màxima popularitat als anys 70.

Peart, que també era el lletrista del conjunt, va ser un virtuós amb passió pels solos. Àlbums com 2112 (1976), Permanent Waves (1980) o Moving Pictures són part d’un llegat que va aconseguir una enorme popularitat arreu del món. "El poder, la precisió i la composició que tenia eren incomparables. L’anomenaven El Professor per alguna cosa: tots en vam aprendre", ha destacat Dave Grohl, exbateria de Nirvana i líder actual de Foo Fighters.

stats