GENT
Cultura 04/10/2011

Les fotos dels 'vampirs' Nicolas Cage i John Travolta, una broma entre col·leccionistes

La col·leccionista que va penjar a eBay una foto d'un home del segle XIX molt semblant a John Travolta explica que les fotos són reals i que ella i el seu amic les van posar a subhasta només per divertir-se

Ara
2 min
La fotografia que 'prova' que Nicolas Cage ja vivia el 1870

BarcelonaDos col·leccionistes de fotografies victorianes han protagonitzat una broma que s'ha convertit en trending topic mundial. A principis de setembre una fotografia d'un home del segle XIX amb una semblança extrardinària a Nicolas Cage es va posar a subhasta a través d'eBay per un milió de dòlars. El propietari afirmava que el protagonista de la imatge era l'actor nord-americà, que en realitat era un vampir que canviava de vida més o menys cada 75 anys. Al poc temps va aparèixer a eBay la foto d'un altre home del segle XIX amb uns trets que recordaven el també actor John Travolta. En aquest cas, la subhasta per la imatge que demostrava que el protagonista de Grease era un viatger en el temps "només" pujava fins als 50.000 dòlars.

Ara, la propietària de la fotografia del John Travolta del XIX ha reconegut que tot era una broma entre ella i Jack Mord, el propietari de la foto del "vampir" Nicolas Cage. "A principis d'estiu el Jack va fer broma sobre la seva fotografia del vampir Nicolas Cage i llavors la va posar a eBay –ha explicat en una entrevista a través del correu electrònic amb The Hollywood RepoThe Hollywood Reporter–, jo li vaig parlar del meu John Travolta viatger en el temps i em va dir que el posés a eBay perquè feien bona parella".

La col·leccionista, que s'estima més mantenir-se en l'anonimat i s'identifica només com Fawn, també ha assegurat que les fotos són reals i que no han patit cap mena de manipulació. Ella va adquirir la seva l'any 2003 sense informació addicional, així que no sap qui hi apareix retratat. Respecte a la licitació, Fawn ha explicat que tot i que, com a part de la broma, demanava 50.000 dòlars l'oferta més alta que va rebre va ser de 35 dòlars: "La gent pensava que la foto era falsa o que jo era una persona rara".

stats