Cultura 12/10/2014

‘I origins’ és proclama guanyador del Festival de Sitges

X.s.
2 min
Michael Pitt i Àstrid Bergès-Frisbey a I origins, la guanyadora del Festival de Sitges.

SitgesUn biòleg que vol refutar la teoria del disseny intel·ligent diví amb un treball sobre la genètica de l’ull humà s’enamora a I origins d’una noia que posa a prova les seves conviccions més profundes. Mike Cahill enfronta el racionalisme i la fe en el context del drama romàntic amb tocs de ciència-ficció que ahir va guanyar el premi a la millor pel·lícula del Festival de Sitges. Amb un discurs sobre reencarnacions pròxim al new age, el membre del jurat Charles de Lauzirika va admetre que la decisió havia provocat “un debat molt intens”, però que els “problemes filosòfics” que algú podia tenir amb la pel·lícula eren “irrellevants davant la qualitat de la direcció i les interpretacions”.

El palmarès de Sitges també va premiar els films de terror The Babadook (premi especial del jurat) i Cub (millor direcció) i en les dues categories interpretatives es va produir un ex aequo : el premi a la millor actriu va ser per a Essie Davis ( The Babadook ) i Julianne Moore ( Maps to the stars ) i el de millor actor va ser per a Nathan Davis ( These final hours ) i Koji Yakusho ( The world of Kanako ).

El director del festival, Ángel Sala, va afirmar que intueix que en l’actual edició “el públic ha quedat molt content de les pel·lícules” i va presumir de les prop de 58.000 entrades venudes, una xifra que manté els nivells rècord de l’any passat.

Una catifa groga

Ahir, durant la cloenda, en el moment d’entregar el premi del públic, el presentador Dafnis Balduz va dir en al·lusió al 9-N: “Al Festival de Sitges, de moment, es pot votar, no com en altres llocs”. El comentari venia a confirmar el suport a la consulta que el festival havia expressat a través del gest simbòlic però inequívoc de substituir l’habitual catifa vermella a l’entrada del cinema per una catifa groga.

stats