Cultura 10/10/2017

El Palau de la Música inaugura una exposició dedicada a Santi Moix

2 min
Santi Moix davant d'una de les pintures del Palau de la Música

El Palau de la Música ha inaugurat aquest dimarts una exposició del pintor i escultor Santi Moix (Barcelona, 1960), que es podrà veure fins al 12 de novembre. Un total de 10 obres, algunes en primícia, es mostraran a la sala Lluís Millet i a la sala de concerts. L'exposició connecta directament amb la culminació d'un dels projectes més ambiciosos de l'artista: la recuperació de l'església romànica de Sant Víctor de Saurí, al Pallars Sobirà.

La peça del conjunt de Saurí es pot veure en primícia al Palau de la Música, acompanyada d'altres escultures de petit format. Per completar l'exposició, sota l'orgue de la sala de concerts una pantalla mostrarà un gran mural de l'artista. D'una banda, a la sala Lluís Millet hi ha 7 petites escultures florals de ceràmica vidriada, una gran flor de porcellana destinada a l'església romànica de Sant Víctor de Saurí i un mural de grans dimensions amb pintures florals. I a la sala de concerts es podrà veure una gran obra pictòrica ubicada a l'escenari: una sèrie de taques circulars que envaeixen el quadre en una onada expansiva i que juguen amb la il·lusió òptica de la perspectiva, enfilades com un collaret en plena explosió.

L'obra de Moix conté una forta presència de la naturalesa i d'elements orgànics en equilibri entre dos mons: l'abstracte i l'ingenu. L'artista mostra un univers creatiu propi amb múltiples influències, la més potent de les quals és l'imaginari japonès de la representació floral.

La mostra de Moix s'inscriu en el projecte expositiu iniciat fa 5 anys pel Palau de la Música, i que des de llavors ha presentat exposicions d'Antoni Tàpies, Louise Bourgeois i Kiki Smith. Aquesta temporada, el Palau de la Música ha convidat els artistes Santi Moix i Antonio López.

stats