Música
Cultura 11/05/2016

La Paloma tornarà a obrir després d'estar nou anys tancada

L'Ajuntament de Barcelona concedeix al local del Raval la llicència de sala de festes amb espectacle

Ara
1 min
La Paloma, al carrer del Tigre de Barcelona

BarcelonaLa regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, ha confirmat aquest dimecres que La Paloma tornarà a obrir com a sala de festes. "Se'ls ha donat la llicència d'activitats i ara han de fer un projecte d'obres i insonoritzar. Després podran obrir", ha dit Pin després de reunir-se amb els propietaris de la Paloma, Mercedes March i el seu fill Pau Solé. Acaba així una llarga travessia pel desert des que l'Ajuntament va clausurar la sala del Raval a finals de 2006.

La Paloma ha presentat un projecte que s'adequa a la normativa vigent i recuperarà la llicència de sala de festes amb espectacle. Abans, però, haurà de fer reformes per ajustar-se al projecte pel que fa a la insonorització, la normativa d'incendis i l'accessibilitat. També haurà de comprometre's a fer una gestió racional de les cues davant el local perquè afectin al mínim possible l'espai públic i el descans dels veïns. Un cop hagin finalitzat les obres, hauran de passar un control de verificació. Així, Barcelona recuperarà un espai per a la música en directe.

Les negociacions dels propietaris de La Paloma amb l'Ajuntament van començar el 2013, durant el mandat de Xavier Trias. La intenció era tramitar la llicència perduda el desembre 2006, quan el govern municipal encapçalat pel PSC va ordenar el tancament de la sala perquè incomplia la normativa de sorolls, després de rebre queixes de veïns que residien al costat de La Paloma.

Fundada el 1903, La Paloma, al carrer del Tigre, ha sigut un dels centres de ball més emblemàtics de Barcelona. Comptava amb una àmplia i variada programació que anava des d'orquestres en directe per a balls de saló fins a sessions de discjòqueis i concerts en viu.

stats