Cultura 19/07/2017

La policia recupera tres dels cinc quadres de Francis Bacon robats a Madrid

Les pintures tenen un valor estimat de 25 milions d'euros

Agències
1 min
L’art extraoficial i més controvertit de Francis Bacon

BarcelonaFrancis Bacon torna a casa. O almenys 3 dels 5 quadres que van ser sostrets d'una casa senyorial a Madrid, el juliol del 2015. S'estima que el valor total d'aquestes obres és de 25 milions d'euros. Segons informa la Policia Nacional, el robatori es va produir quan l'amo de la casa era de vacances. A banda dels quadres també es van sostreure joies i altres objectes de valor. Un total de 9 persones han sigut detingudes en l'últim any i mig.

Al febrer, una empresa privada d'investigació va compartir amb la policia fotografies dels quadres robats que li havien arribat i que s'haurien fet després del robatori. Aquesta pista els va portar fins al domicili d'un dels presumptes responsables del cop, a Sitges. Dos dels autors materials van ser detinguts, així com un marxant d'art i el seu fill. Pare i fill es van delatar en el moment que van enviar a l'empresa privada d'investigadors diverses fotografies dels quadres de Bacon per saber si aquestes obres figuraven com a robades.

L'operació ha comptat amb el suport dels agents de la Brigada de Patrimoni Històric de la UDEV i de la policia judicial i de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. De moment, l'operatiu continuarà obert fins que no es recuperin totes les obres de Francis Bacon.

stats