Una productora francesa adaptarà al cinema 'El secret del meu turbant', de Nadia Ghulam i Agnès Rotger

El llibre explica la història real de Ghulam, que va sobreviure al règim talibà vestida d'home 

La productora francesa Single Man Productions portarà al cinema 'El secret del meu turbant', de Nadia Ghulam i Agnès Rotger, segons informa l'agència literària Sandra Bruna. Guanyadora el 2010 del premi Prudenci Bertrana i publicada per Columna, la novel·la, de caire autobiogràfic, narra la història de Nadia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d'una bomba. Quan al cap de tres anys i diverses operacions va sortir de l'hospital, els talibans havien pres el poder a l'Afganistan. Aleshores, i amb només onze anys, va prendre una decisió radical: vestir-se de noi. Durant deu anys es va fer passar per home per poder portar un sou a casa, atès que el nou govern havia prohibit que les dones treballessin fora de la llar. La Nadia va adoptar la identitat del seu germà mort. La seva vida, una història de superació personal, ja havia inspirat el film de l'afganès Siddiq Barmak 'Osama' (2003). En francès, la novel·la va sortir publicada el febrer passat al segell L'Archipel.

Nadia Ghulam (Kabul, 1985) va venir a Catalunya el novembre del 2006 a través d'una ONG per sotmetre's a diverses operacions i s'hi va quedar. Actualment viu i treballa a Badalona. Ha escrit un altre llibre, 'Contes que em van curar', amb Joan Amigó Soler (Columna, 2014), on explica els contes que la seva mare li explicava a l’hospital on va estar ingressada de petita, i 'La primera estrella del vespre', amb Javier Diéguez (Random House Mondadori, 2016).

Agnès Rotger (Badalona, 1973) és periodista, col·labora en diversos mitjans com ara 'Sàpiens' i 'Descobrir Catalunya' i ha dirigit les editorials Pòrtic i Mina. També ha publicat diversos manuals per a adults i dos més per a nens.

Més continguts de