Crítica de cinema
Cultura 31/05/2013

R3sacón

** Direcció: Todd Phillips. Guió: Todd Phillips i Craig Mazin. 100 minuts. Estats Units (2013).Amb Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha i John Goodman.

Joan Pons
2 min
R3sacón

R3sacón més que una pel·lícula sobre la ressaca és una pel·lícula amb ressaca. Un film que paga els excessos dels dos primers títols d'aquesta nissaga còmica. Si Ressaca a Las Vegas era una extraordinària festa humorística sense control i Ressaca 2. Ara a Tailàndia! un frustrat i frustrant intent de repetir pas per pas la disbauxa de la primera pel·lícula, aquest tercer episodi arrossega una anèmia com a relat, una manca de frescor com a comèdia i un desànim general que només s'explica com a caparra creativa de tots els implicats després de les altres dues entregues.

Ressaca a Las Vegas va ser tota una fita de la comèdia, moderna o no, per la capacitat de generar situacions còmiques inesperades, pel ritme esbojarrat que saltava de sorpresa en sorpresa i per la tronada química dels seus intèrprets. Cap d'aquestes tres qualitats estan presents ara a R3sacón . En lloc d'humor de situació, hi ha humor de personatges: això vol dir que tot es fia a la gràcia que puguin fer Zach Galifianakis o Ken Jeong com a comediants. Però, en general, gairebé cap gag desemboca en un punch brillant: tots els remats són tous, llargs o... inexistents. I això, em temo, provoca que el pols del film s'alenteixi i que la relació i els conflictes entre els protagonistes empal·lideixi.

Si bé cal agrair que aquesta vegada l'equip de R3sacón no hagi volgut calcar tan descaradament l'esquema del primer film, tampoc podem celebrar que aquest intent de tastar nous plantejaments còmics hagi estat satisfactori. Fa ràbia dir-ho, perquè aquesta és una nissaga a la qual ens agradaria tenir-li més afecte, però com aquella primera ressaca, cap.

stats