Cultura 04/03/2021

Renuncien les dues candidatures que optaven a la direcció de l'Institut del Teatre

Es tractava dels projectes liderats per Magda Puyo i Anna Estrada

1 min
Entrada de l'Institut del Teatre.

BarcelonaLes dues candidatures que optaven a la direcció general de l'Institut del Teatre hi han renunciat, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l'ARA. Un dels projectes estava encapçalat per Magda Puyo, que la setmana passada va presentar la dimissió arran dels casos d'assetjament sexual i abús de poder destapats per l'ARA i que aleshores també va renunciar al concurs. L'altre projecte el liderava la professora de veu Anna Estrada, que ha presentat aquest dimecres una instància a l'Institut del Teatre amb la seva renúncia. Ara la Diputació de Barcelona –de la qual depèn l'Institut del Teatre– haurà de resoldre el concurs, que quedarà desert, per poder obrir una nova convocatòria. Mentrestant, la Diputació no descarta nomenar una direcció interina.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha explicat aquest dimecres que s'està treballant per trobar en el mínim temps possible una nova direcció. L'objectiu, diu, és fer efectiu un nou equip directiu per liderar la feina que es fa des de l'Institut del Teatre, motiu pel qual "s'estan fent tots els treballs" per designar-lo. La presidenta de la Diputació també ha assegurat que no tenien constància dels casos d'abusos i assetjament a l'Institut del Teatre fins que es van publicar als mitjans de comunicació. La Diputació va crear aleshores una comissió específica per abordar la situació generada i les noves denúncies sorgides les últimes setmanes.

Des de fa 15 dies, els estudiants de l'Institut del Teatre s'han mobilitzat per demanar que les classes esdevinguin "espais segurs" i lliures "d'abusos de poder". També demanen que la nova direcció "estigui a l'altura" i poder participar en l'elaboració del nou protocol que està creant la institució.

stats