Cultura 29/10/2014

Robots i androides hiperrealistes conquereixen la Setmana del Disseny a Tòquio

Asuna, la 'recepcionista' de l'exposició, és l'androide més realista de la mostra, capaç d'escoltar i parlar amb els visitants

Efe
1 min

TòquioJapó és un dels països punters en robòtica, i torna a demostrar-ho a la Setmana del Disseny de Tòquio, on els robots i els androides hiperrealistes sorprenen als visitants tocant instruments, aplaudint i fins i tot cantant.

Asuna és l'androide més realista de l'exposició 'Súper Robot'. Es tracta de la recepcionista de la mostra, un autòmat amb aparença de jove japonesa que, gràcies a unes càmeres que l'envolten, és capaç de veure, escoltar i interactuar amb els visitants que s'hi apropen en un perfecte japonès i fins i tot en anglès.

Estarà allà fins el pròxim 3 de novembre, data en què finalitza la fira, juntament amb altres companys 'humanoides' com Robi, un petit robot domèstic capaç de comunicar-se o encendre el televisor a través d'una interfície que s'activa mitjançant la veu, o FT, el primer robot femení que pot caminar sobre dues cames.

La industria de la robòtica inverteix cada vegada més temps en el camp de les pròtesis. Les dues models Handiii, que s'exhibeixen a l'esdeveniment de la capital nipona, són capaces de moure els dits amb agilitat i fins i tot imitar els moviments musculars.

stats