Música

Promusicae fa públic el seu balanç de la indústria de la música durant el 2010

L''streaming' salva el mercat musical espanyol

L'escolta de música 'online' és l'única àrea del mercat discogràfic que creix de manera significativa durant el 2010 a Espanya, segons dades de Promusicae

L' streaming, l'escolta de música online a través d'aplicacions com Spotify, sense necessitat de descarregar-la, és l'única àrea del mercat discogràfic espanyol que creix de manera significativa durant el 2010. Durant l'any passat, l' streaming va créixer un 1.712% respecte al 2009. Això és el que revela el balanç de 2010 del mercat discogràfic de Promusicae, l'associació que reuneix la majoria de productores discogràfiques espanyoles.

L'augment de l' streaming és de fet el que salva el total del mercat discogràfic digital espanyol, que no cau però creix menys d'un 20% respecte a l'any anterior. Les descàrregues legals per internet a través de botigues digitals com iTunes, que s'havien estancat el 2009, durant el 2010 cauen gairebé un 25%.

El mercat físic continua amb la tendència a la baixa dels últims anys i cau un 30%. El vinil, que durant els últims anys havia anat a l'alça, amb 97.000 unitats venudes, cau un 8%. Un descens molt inferior al de la venda de CD, que amb 58.000 unitats venudes cau gairebé un 40%.

Més continguts de