Política Cultural
Cultura 16/11/2011

Dimiteix el jurat dels Premis Nacionals de Cultura

Després de la renúncia en bloc dels membres del CoNCA, el grup de 19 professionals que havia escollit aquest ens també ha anunciat avui, per carta, la seva dimissió al conseller Mascarell

Ara
1 min

BarcelonaLa dimissió en massa de membres del Consell Nacional de la Cultura i les Arts –onze dels seus dotze membres– ha provocat també la renúncia dels membres del jurat que havien d'atorgar els Premis Nacionals de Cultura 2012.

En una carta que han dirigit al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, expliquen que, "atesa la dimissió de la pràctica totalitat dels components del CoNCA" designats per atorgar els guardons, creuen "respondre a un compromís moral bàsic en anunciar públicament la renúncia a participar en les tasques" que els van ser encomanades.

A més de comunicar la decisió, han volgut deixar constància que és "descoratjador" que "a Catalunya es deixin de prioritzar les arts i la cultura, fonaments bàsics de la nostra identitat col·lectiva".

El jurat dimissionari està format per 19 professionals de l'art, les lletres i la gestió cultural. Entre ells, l'escriptora Rosa Regàs, el músic Joan Albert Amargós, la periodista Maria Gorgues i el poeta i escriptor Josep Piera.

stats