Arquitectura
Cultura 21/05/2014

La Fundació Mies van der Rohe exposarà el seu arxiu a la Biennal de Venècia

La fundació de l'arquitecte alemany mostrarà 145 maquetes i els 2.500 projectes que s'han presentat al guardó al llarg de la seva trajectòria dins els 'eventi collaterali' de la Biennal de Venècia

Efe
1 min

BarcelonaLa Fundació Mies van der Rohe exposarà el seu arxiu dins els eventi collaterali de la pròxima edició de la Biennal de Venècia. La mostra, que estarà ubicada al Palazzo Michiel i que portarà per títol 'Made in Europe', inclourà 145 maquetes de les 230 de la col·lecció de l'entitat i els 2.500 edificis nominats al llarg de la trajectòria del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea. L'any passat es va complir el 25è aniversari del premi i fa pocs mesos es va poder veure una mostra amb una selecció d'aquestes maquetes al Museu Nacional d'Art de Catalunya.

L'exposició vol oferir una visió de l'evolució de l'arquitectura europea de l'últim quart de segle. Segons Giovanna Carnevali, la directora de la Fundació, els visitants descobriran com "s'han erosionat les singularitats dels estils nacionals europeus, per la qual cosa el públic podria preguntar-se si cal seguir parlant d'arquitectura nacional". A més de les maquetes, la mostra inclourà fotografies, plànols i fitxes dels edificis i una sèrie d'entrevistes realitzades als arquitectes guanyadors de les diferents edicions del premi.

stats