Publicitat
Publicitat

Els vins de Louis Moritz

Un vi i un plat alsacians a la Fàbrica Moritz

Louis Moritz se'n va anar d'Alsàcia per arribar a Barcelona fa 160 anys i va tastar els vins i els plats de cada regió vinícola per on va passar. Justament per aquest motiu la fàbrica cervesera inaugurarà el 18 de setembre un nou espai, el Bar-à-Vins, on es podran beure vins maridats amb plats. Abans, des d'avui mateix i per un preu de 15 euros, es pot tastar el primer plat i el primer vi del trajecte: Alsàcia.

El plat és un spätzel . "El vaig aprendre a fer quan vaig treballar amb el cuiner Neichel i, des de llavors, m'apassiona", explica el xef de la Fàbrica Moritz Barcelona, Jordi Vilà. Es fa amb una massa de farina i força ous i es cou escaldant-la dins de l'aigua. La base que se n'obté es pot preparar de moltes maneres: "Aquesta setmana faré l' spätzel amb gratinat amb crema rebaixada amb farigola, sal i un pessic de nou moscada".

A Alsàcia, i també a Alemanya i Suïssa, l' spätzel acompanya plats de carns, però Jordi Vilà opta per preparar-lo com a plat únic gràcies al gratinat amb crema "perquè així casa més bé amb el vi". El vi serà de la varietat Gewürztraminer, amb una personalitat formada en vinyes velles.

Com sostenen els sommeliers, la cervesa i el vi sempre han anat lligats als àpats. Com a aperitiu, sempre va bé una cervesa, per començar amb una graduació alcohòlica baixa. Amb els plats, els vins, que ja tenen una graduació molt diferent, la poden substituir, sobretot si els plats, com l'spätzel , són contundents. El vi, llavors, vindrà més de gust.

DADES PRÀCTIQUES

  • Fàbrica Moritz Barcelona. Ronda de Sant Antoni, 41. Tel. 93 426 00 50
  • A partir del dimarts 24 de juliol, el plat 'spätzel' i el vi Gewurztraminer.
  • Preu del maridatge: 15 €
  • Copa sola: 5 €
  • Plat: 12 €
  • Ampolla: 30 €
  • Ampolla i dos plats: 50 €
  • Horari de 20 h a 00 h
  • Dilluns 30 de juliol, de 19 h a 20 h es presentarà a la Fàbrica Moritz Barcelona un nou maridatge, basat en la regió de la Borgonya (Chablis). Per assistir-hi es pot participar en un concurs al Facebook o al Twitter de Moritz. El mateix dia -de 20 h a 00 h- ja serà a la carta.
Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT