Hisenda escorcolla la casa de Rodrigo Rato a Madrid

La Fiscalia de Madrid acusa l'exvicepresident del govern espanyol de frau, blanqueig de capitals i alçament de béns

Agents de l'Agència Tributària escorcolla des de primera hora de la tarda d'aquest dijous la casa de l'exvicepresident del govern espanyol i exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) Rodrigo Rato. L'ordre prové de la Fiscalia de Madrid, que ha sol·licitat l'escorcoll "immediat" del seu domicili per frau, blanqueig de capitals i alçament de béns. La Fiscalia també hauria denunciat altres persones de les quals encara es desconeix.També s'estaria investigant un bufet d'advocats vinculat a Rato a Sotogrande (Cadiz)

"La llei és igual per a tothom"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, considera que l'escorcoll demostra que la llei "és igual per a tothom" i ha negat que tingui més informació sobre el cas. Creu que aquesta actuació és la prova que l'Estat de dret funciona i que els jutges i fiscals investiguen.

L'escorcoll del domicili de Rato ha arribat després que sortís a la llum que l'exvicepresident econòmic del govern de José María Aznar es va acollir a l'amnistia fiscal de l'any 2012 aprovada pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Aquesta setmana Vozpópuli va publicar que l'oficina antifrau, el Sepblac, estava investigant Rato per presumpte blanqueig de capitals. Després de donar-se a conèixer aquesta informació, els partits de l'oposició van reclamar àmpliament que s'aclarís la situació i que s'investigués el cas. A més, UPyD va tornar a demanar que es fes pública la llista d'acollits a l'amnistia fiscal del 2012 i els 705 investigats per blanqueig per part del Sepblac. D'altra banda, membres del mateix partit de Rodrigo Rato, com ara el ministre d'Hisenda,  Cristóbal Montoro, han defensat el paper d'Hisenda i han insistit que s'investigui a tothom sense distinció.