Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

El grup xinès Huawei preveu instal·lar un centre europeu de reparacions a Viladecavalls

La Generalitat admet que una de les opcions passaria per allotjar l'empresa asiàtica en una de les naus de la fàbrica de televisors de Sony

El viatge de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a la Xina ha permès descobrir un dels projectes d'inversió estrangera a Catalunya. Representants de l'empresa tecnològica xinesa Huawei han anunciat que estudien la instal·lació d'un centre europeu de reparació a Viladecavalls. Des del departament d'Empresa i Ocupació de Francesc Xavier Mena han reconegut que és un dels projectes en els quals treballa la Generalitat, però que encara no hi ha res tancat.

Una de les opcions passaria per utilitzar part de les instal·lacions de l'antiga fàbrica de televisors de Sony a Viladecavalls. Ficosa va comprar aquest centre de producció al grup japonès. Huawei ha plantejat ubicar un centre de reparacions i postvenda que doni cobertura a tot el mercat europeu. Es tractaria d'una inversió que s'inscriu en un projecte que ha presentat el consorci format per Comsa-Emte, Ecisa i Indra, i que també té com a soci la mateixa Huawei. 

Des de Ficosa han confirmat que fa dos mesos que mantenen contactes amb l'empresa xinesa, que donaria feina a un número encara desconegut de l'excedent de plantilla de prop de 400 treballadors que té Ficosa.

Huawei és un operador de telefonia mòbil xinès especialitzat en infraestructures per a la xarxa mòbil. Actualment treballa amb els principals operadors mòbil d'Espanya i d'Europa.

Més continguts de