Montoro es vanta de controlar la Generalitat per la via telemàtica

El ministre d'Hisenda recorda que fa sis anys que Catalunya està intervinguda gràcies a la tecnologia

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha elogiat avui la tecnologia i l'ús que en fa el seu ministeri, fins i tot en la intervenció de les finances catalanes. Montoro ha presumit d'haver pogut intervenir de manera més eficient els comptes de la Generalitat gràcies a la tecnologia, en un discurs de presentació de les jornades obertes de l'administració tributària. El ministre d'Hisenda ha posat com a exemple dels avantatges de la digiltalització la intervenció de les finances catalanes. 

"Catalunya fa sis anys que està intervingunda", ha recordat el ministre,i ha afegit que la intervenció "electrònica" dels comptes de la Generalitat "funciona perfectament". De fet, ha assegurat que gràcies a aquesta tecnologia "es pot gestionar un pressupost de més de 8.000 milions d'euros" i ha ironitzat sobre el que seria haver hagut d'intervenir-la presencialment, amb centenars de funcionaris havent-se de traslladar contínuament. 

Montoro admet que l'administració està envellida

D'altra banda, el ministre ha admès que en l'adminsitració espanyola encara hi ha massa traves burocràtiques per haver de fer segons quins tràmits i ha obert la porta a buscar maneres d'agilitzar-los, per exemple, a l'hora de crear empreses. "No té cap sentit que encara persisteixin molts obstacles i resistències a les administracions ni que dominin esperits corporatius", ha reconegut el ministre, i ha fet una crida a treballar per aconseguir una administració ràpida i àgil que atregui els joves perquè creu que actualment està "relativament envellida".