Economia 18/02/2020

Totón Comella abandona de nou TCN

La dissenyadora era la directora creativa de la companyia que fa un any va adquirir el grup Nath

Elisabet Escriche
2 min
Totón Comella abandona de nou TCN

BarcelonaFa just un any l'empresa tèxtil Nath, amb fàbrica a Amposta, rescatava del tancament definitiu la companyia de roba femenina TCN, que es trobava en concurs de creditors. El rescat venia acompanyat de la repesca dels seus dos fundadors, la dissenyadora Totón Comella i l'empresari Josep Maria Donat, que passaven a ocupar els càrrecs de directora creativa i director general respectivament. Els dos havien abandonat TCN el 2017 després de vendre les accions que els quedaven al fons barceloní Endurance Equity Partners, però Nath va decidir tornar-los a convertir en la cara visible de la companyia amb l'objectiu de reflotar-la.

Segons ha pogut saber l'ARA, Comella i Donat han decidit just un any després abandonar la companyia per desavinences amb els nous propietaris, un adeu definitiu que es va produir fa unes setmanes. Amb la seva marxa Comella i Donat també deixaran de ser socis minoritaris de l'empresa amb unes accions que havien adquirit en aquesta nova etapa.

Donat s'ha limitat a dir en declaracions a l'ARA que marxen perquè ja han fet les tres col·leccions que se'ls havia encarregat. Es tracta de les dues d'aquest any (hivern i estiu) i la de l'hivern del 2021. "S'ha acabat la nostra tasca, que era ajudar els nous compradors a reflotar el projecte", ha insistit sense voler donar més detalls.

L'empresari ha assegurat que, amb 62 anys, no té previst a curt termini començar cap nou projecte. Aquest diari ha contactat amb Nath, que ha declinat fer declaracions.

Tres botigues i una vintena de treballadors

Nath, que té la seu a Saragossa, té com a administrador únic Andrés Manuel Fernández Zaragoza. La companyia ha mantingut la seu de TCN a Arenys de Munt i va crear una nova societat, Golmar Collection. A Catalunya TCN té tres botigues –dues a Barcelona i una tercera a Sant Cugat del Vallès– i una vintena de treballadors. L'empresa de roba femenina es va fundar l'any 1985.

No és el primer cop que el grup tèxtil Nath rescata del tancament un empresa tèxtil. Ja ho va fer amb Ory, dedicada a la roba de bany, i amb l’especialitzada en roba interior i pijames J&J Brothers, totes dues quan estaven en liquidació.

stats