Economia 10/09/2014

Ana Patricia, la filla d'Emilio Botín, es perfila com la seva successora a la presidència del banc

Feia poc que el president havia canviat el conseller delegat de l'entitat forçat per una sentència que va inhabilitar Alfredo Sáenz

Ara
2 min

BarcelonaFa molts anys que es dóna per descomptat que Ana Patricia Botín, filla d'Emilio Botín, seria la seva successora a la presidència de l'entitat. Al capdavall, el càrrec fa mes d'un segle que l'ocupen membres de la família Botín, ja que l'avi i el pare d'Emilio també en van ser presidents, malgrat que la família controla només al voltant d'un 1% de les accions de l'entitat.

La sobtada mort d'Emilio Botín molt probablement precipitarà l'ascens d'Ana Patricia al capdavant del banc espanyol més important.

Ana Patricia Botín (de 54 anys) dirigeix actualment la filial del Santander al Regne Unit, on s'ha convertit en la tercera dona més poderosa del país, segons la BBC. Ana Patricia també va liderar durant molts anys Banesto, històric banc que el Santander va adquirir. El seu pare, per tant, feia molts anys que la preparava per un dia poder fer el salt a la presidència de l'entitat. Aquest moment segurament ja ha arribat. El Santander ha informat que avui mateix s'escollirà el successor d'Emilio Botín.

Canvi de conseller delegat

Amb el canvi de president es completarà la renovació dels dos principals càrrecs del Santander després que l'any passat el conseller delegat, Alfredo Sáenz, es veiés obligat a dimitir per una sentència judicial que el condemnava a la inhabilitació. Tot i que el govern espanyol en primera instància el va indultar, el Tribunal Suprem va impedir que la inhabilitació quedés sense efecte i Sáenz va haver de deixar el càrrec. El va succeir Javier Marín –nascut el 1966– com a conseller delegat.

Si es confirma que Ana Patricia Botín és la nova presidenta, els dos principals dirigents del Santander rondaran els cinquanta anys. Tot un relleu generacional.

stats