Economia 18/09/2015

La gran banca amenaça de deixar Catalunya si s'independitza unilateralment

Ara
1 min
El fins ara president de l'AEB, Miguel Martín, amb el seu successor, José María Roldán. EFE

MadridLes patronals de la banca espanyola (AEB) i de les caixes d'estalvi (CECA), que presideix Isidre Fainé, han fet una declaració institucional en què alerten que una Catalunya independent tindria risc de "reducció de l'oferta bancària" i "exclusió financera i encariment i escassetat del crèdit", perquè es plantejaran deixar el país si s'independitza.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la declaració s'indica que l'exclusió de la Unió Europea i de l'euro d'una part de l'Estat portaria les entitats bancàries amb presència a Catalunya a "reconsiderar la seva estratègia d'implantació". Al peu de la declaració es recorda que entre els principals socis de l'AEB i la CECA hi ha CaixaBank, el Santander, el BBVA, Bankia, el Sabadell i el Popular.

La declaració diu que les patronals financeres consideren que "s'ha de preservar l'ordre constitucional" i la pertinença a l'euro del conjunt d'Espanya, per no posar en "greu perill" l'objectiu de les entitats, que és "protegir els dipositants i mantenir el flux de finançament a les famílies, les pimes i altres sectors productius i generadors d'ocupació".

Declaració institucional de l'AEB i la CECA en contra del procés (PDF)
stats