Economia 03/02/2015

Banco Santander eleva el benefici un 40% fins als 5.800 milions

L'entitat que presideix Ana Botín diu que per primer cop des de l'esclat de la crisi els seus deu principals mercats van incrementar els beneficis el 2014

Europa Press
1 min
Ana Patricia Botín / EFE

MadridBanco Santander va obtenir un benefici atribuït de 5.816 milions d'euros el 2014, un 39% més respecte a l'exercici precedent, segons ha anunciat aquest dimarts l'entitat, que ha destacat que per primera vegada des que l'economia mundial va entrar en crisi, els deu mercats principals en què opera el Santander van registrar increments en el benefici brut.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest benefici no inclou les plusvàlues netes obtingudes amb la venda del 85% d'Altamira (385 milions), la col·locació de Santander Consumer USA (730 milions d'euros), l'aliança en assegurances de Santander Consumer Finance (250 milions), ni els 224 milions d'euros registrats al Regne Unit per la modificació dels compromisos per pensions que es va acordar en el primer semestre de l'any.

Tots aquests resultats extraordinaris de 1.589 milions d'euros no tenen impacte en el benefici, ja que s'han realitzat dotacions per a costos de reestructuració, amortització d'intangibles i altres sanejaments per import equivalent.

El 44% del benefici de l'entitat té el seu origen en economies en desenvolupament (Llatinoamèrica i Polònia) i el 56% restant, a les madures.

Per països, la major aportació correspon al Regne Unit i el Brasil, ambdós amb un 19%, seguits d'Espanya (14%), Estats Units (10%), Mèxic (8%), Xile i Polònia (6% cadascun), Alemanya (5%), Argentina (4%) i Portugal (2%).

"El 2015 i en endavant, prioritzarem el creixement orgànic, i la manera de fer-ho serà guanyar-nos la confiança dels nostres clients ajudant-los en els seus projectes personals i empresarials. Ho farem posant el focus en l'excel·lència operativa, amb l'objectiu de millorar al temps el nostre servei i l'eficiència ", ha subratllat la presidenta del Banc Santander, Ana Patricia Botín.

stats