ECONOMIA
Economia 16/09/2013

Bankia reconeix l'existència de crèdits irregulars a la família del president de les Corts Valencianes

El secretari del consell d'administració de l'entitat financera, Miguel Crespo, declara davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu sobre 15 préstecs irregulars

Europa Press
1 min

BarcelonaBancaja, l'entitat financera valenciana ja desapareguda que es va integrar a Bankia, va concedir com a mínim 35 milions d'euros a una societat, Share Capital, en la qual tenen una participació accionarial dues empreses de la família del president de les Corts Valencianes, Juan Cotino. Els préstecs van servir per comprar habitatges en països de l'Europa de l'Est. El secretari del consell d'administració de Bankia i de la matriu BFA, Miguel Crespo, ha declarat aquest dilluns davant el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Crespo ha assegurat que el banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri ha informat a la Fiscalia Anticorrupció sobre l'existència de 15 operacions sospitoses, principalment crèdits irregulars, concedits a empreses de l'entorn de Juan Cotino.

D'altra banda, el secretari del consell de Bankia ha detallat que l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, li va ordenar enviar el 4 de maig del 2012 un correu electrònic a tots els consellers del banc en què informava que els comptes del 2011 es retardaven a causa que l'auditora Deloitte demanava més temps per analitzar-los.

L'encarregat de redactar les actes de les reunions del consell de Bankia ha destacat que en cap de les comunicacions de Deloitte es va comunicar a l'entitat l'existència de problemes financers. Andreu interroga demà, també com a testimoni, el director general de BFA, Manuel Lagares.

stats