Turisme

Bestprice dispara ingressos i beneficis fins al setembre

La cadena barcelonina acaba d'obrir el seu cinquè hotel a València

2 min
El nou hotel Bestprice a València

BarcelonaMés bones notícies per a Bestprice. Si bé a mitjans d'any anunciava el pagament del seu primer dividend, cosa que la convertia en la primera cadena hotelera de l’Estat cotitzada que remunera els accionistes des de la pandèmia, ara ha aconseguit en nou mesos la facturació prevista per a tot l'any.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En l'acumulat de gener a setembre, Bestprice ha superat els 4,12 milions d'euros i ha registrat un benefici d'1,83 milions d'euros, cosa que suposa en els dos casos un increment del voltant del 30%. També ha anunciat que està negociant per augmentar el finançament amb l'objectiu d'elevar la seva capacitat d'inversió i "donar velocitat" al pla d'expansió d'obertura de nous hotels pel territori espanyol.

"Seguim creixent amb boníssims resultats d'ocupació i uns beneficis que ens permeten encarar un il·lusionant projecte de creixement amb la incorporació de nous projectes hotelers", ha explicat el seu president, Oscar Sánchez. Bestprice cotitza a l'Euronext Paris, el principal mercat de valors a França, des del novembre del 2022, i ha duplicat el valor dels seus títols des d'aleshores, fins als 2,64 euros.

Bestprice ja té cinc establiments en funcionament, després de la recent inauguració d'un establiment a València de dues estrelles amb 24 habitacions. Aquest hotel s'afegeix a la cartera integrada pel Bestprice Diagonal i el Bestprice Gràcia, a Barcelona; el Bestprice Madrid Alcalá, i el Bestprice Girona, aquest últim de 50 habitacions i situat a l'emblemàtic edifici Pegaso. També compta amb tres hotels en fase d'execució a Madrid, Màlaga i Barcelona. L'establiment de la capital espanyola serà el pròxim que obrirà les portes: comportarà una inversió de cinc milions d'euros i tindrà 53 habitacions.

Els resultats obtinguts per la cadena s'expliquen pels nivells d'ocupació registrats en la seva planta hotelera, situada per sobre el 95% de mitjana en els últims sis mesos. El mes de setembre, amb un 98%, ha estat el que ha comptat amb més inquilins. El deute de Bestprice a setembre del 2023 és de 2,1 milions d'euros, i això suposa 0,9 vegades l'ebitda (resultat brut d'explotació).

La cadena, que actualment té 42 treballadors en plantilla, preveu arribar a una xifra de negocis de 4,5 milions d'euros aquest any.

stats