Turisme
Economia 29/05/2023

Bestprice paga el seu primer dividend i busca socis per obrir més hotels

La companyia catalana cotitza a l'Euronext Paris i disposa de quatre establiments

2 min
L'hotel Bestprice de Girona

BarcelonaLa cadena hotelera Bestprice busca l'entrada de capital a la companyia per guanyar la solidesa financera necessària per obrir més establiments. Prop de set mesos després d'haver començat a cotitzar a l'Euronext Paris, el principal mercat de valors a França, l'empresa amb seu a Barcelona ha més que doblat el preu dels títols, cosa que l'ha portat a pagar el seu primer dividend.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La junta d'accionistes celebrada aquest dilluns ha aprovat el pagament, xifrat en 260.500 euros, l'equivalent a la meitat del benefici net obtingut en l'exercici 2022. És la primera cadena hotelera de l’Estat cotitzada que remunera els accionistes des de la pandèmia. Bestprice té quatre establiments en funcionament: el Bestprice Diagonal i el Bestprice Gràcia, a Barcelona, el Bestprice Madrid Alcalá i el Bestprice Girona, aquest últim de 50 habitacions i situat a l'emblemàtic edifici Pegaso.

Paral·lelament, la companyia disposa de cinc hotels en fase d'execució a les ciutats de Màlaga, Madrid, València, Girona i Barcelona. Preveu obrir el de València el segon semestre d'enguany i serà un hotel de dues estrelles amb 24 habitacions, mentre que el seu sisè hotel serà a la capital d'Espanya: obrirà al desembre, hi invertirà cinc milions d'euros i disposarà de 53 habitacions.

El president, Oscar Sánchez, explica que volen incorporar nous inversors amb una ampliació de capital del 10% o 15% per créixer en volum i rendibilitat i situar la cadena hotelera com a "referent" en el sector urbà. "Les nostres xifres i el nostre equip fan d'Hotels Bestprice una oportunitat per a inversors que vulguin posicionar-se en el mercat hoteler espanyol amb una perspectiva única de lideratge i rendibilitat", assenyala.

Més que doblar ingressos el 2023

La companyia preveu més que duplicar les vendes aquest any, prop dels cinc milions d'euros, després d'encadenar una ocupació al voltant del 90% des de la pandèmia i que ara preveu mantenir per la "forta demanda" de reserves rebudes. De fet, fins al març la mitjana d'ocupació registrada als seus quatre hotels se situava en el 88,5%, i en el 95% als hotels de Madrid i Barcelona.

La cadena boutique hotelera, és a dir, que té establiments més petits amb un disseny molt semblant, té actualment una capitalització per sobre dels 40 milions d'euros.

stats