Economia 14/03/2014

Les botigues de Barcelona podran obrir tots els diumenges i festius de juliol i agost

Podran estar obertes només en un horari reduït de quatre hores entre les deu del matí i les dues del migdia

Maria Ortega
1 min
El Portal de l'Àngel de Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest divendres l'acord assolit amb els representants del sector comercial –sense Barcelona Shopping Line, que volia un canvi més notable– quant a obertura en dies festius. Les botigues, a partir d'aquest mateix 2014, podran obrir els diumenges i festius dels mesos de juliol i agost –els de màxima afluència turística– en horari reduït: de 10 a 14 h. En total, seran nou dies i no es faran distincions per zones o tipus d'establiment.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cal sumar-hi, també, els quatre festius que la Generalitat cedeix al consistori perquè determini que els comerços poden obrir, que s'ubicaran en dies que coincideixen amb puntes de visitants a la ciutat. S'han fixat, així, el 18 de maig i el 14 de setembre, que són dos dels dies forts pel que fa a creueristes. També s'ha escollit el 30 de març, coincidint amb el saló Alimentària, i el 29 de juny, coincidint amb el Pride Barcelona.

Finalment, es mantenen el 5 i 12 de gener, el 6 de juliol i el 6, 8 i 21 de desembre com a dies festius d'obertura comercial que determina la Generalitat.

La tinent d'alcalde de l'àrea econòmica, Sònia Recasens, ha remarcat que la solució s'enfoca a la demanda externa –és a dir, als turistes–, però que protegeix el model propi de la ciutat. Per això, per exemple, ha defensat que es limiti un horari d'obertura durant els mesos de juliol i agost per no alterar els hàbits actuals de consum intern. Defensa, a més, que aquest horari permet "la conciliació familiar" dels comerciants. I Trias ha afegit que la voluntat és "protegir el comerç de proximitat" i, alhora, donar una resposta als canvis del mercat.

stats