Economia 17/03/2015

Un vídeo mostra una conversa d'un treballador de BPA amb un membre de la mafia de Gao Ping

El gestor assegura que Andbank també cometia irregularitats

Ara
1 min
gao ping

BarcelonaUn vídeo avançat per la Sexta aquest dimarts mostra una conversa d'un treballador de BPA amb un membre de la mafia xinesa de Gao Ping. En la gravació, el gestor assegura que l'entitat andorrana Andbank també cometia irregularitats com el blanqueig de capitals. En les imatges, Mauricio Escribano, treballador del BPA, detalla com transferir a la Xina els diners ingressats procedents de les activitats de la màfia. En el minut 1:43 es pot entendre clarament com fa referència a Andbank com a entitat que també fa operacions similars.

Quan Yong Jun Yan, home de Gao Ping segons la informació d'aquest canal informatiu, pregunta com es pot blanquejar una quantitat de 100 milions d'euros sense activar alarmes, el gestor del BPA respon que "per a ells no és blanqueig" i que en aquests casos, la solució és senzilla: s'envien la meitat dels diners a Xina i la resta es queden a Andorra durant un temps. D'aquesta manera es pot fer passar per una inversió "respectable".

Amb tot, fonts del banc van explicar a l'ARA que aquestes acusacions no són certes i van recordar que Andbanc no té "cap procediment obert enlloc" per blanqueig de capitals.

stats