COMPETÈNCIA
Economia 25/02/2013

La fusió dels reguladors espanyols va en contra de la legislació europea, segons Brussel·les

La fusió endegada pel govern espanyol comporta la desaparició de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, amb seu a Barcelona

Ara
1 min
Barcelona llueix la seva arquitectura

BarcelonaLa comissària de Competència, Neelie Kroes, s'ha posat en contacte amb el govern espanyol per expressar la seva "profunda preocupació" per la fusió dels diversos reguladors de l'Estat, entre els quals està la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), amb seu a Barcelona. La Comissió Nacional de l'Energia (CNE), la Comissió Nacional de Competència (CNC) i la Comissió Nacional del Sector Postal són els altres reguladors que el govern espanyol vol unificar en un macroorganisme.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La proposta legislativa que he vist infringeix la lletra i l'esperit del dret europeu en matèria de telecomunicacions", afirma Kroes en una carta que ha enviat al govern espanyol. "La integració de reguladors no pot ser una excusa (...) per eliminar funcions clau de supervisió de mercats". Al document, la comissària de Competència amenaça Espanya amb obrir un expedient sancionador si el govern no fa marxa enrere.

Fa un any, el govern de Mariano Rajoy (aleshores acabat d'escollir) va decidir unificar els reguladors i que Barcelona deixés de tenir la seu de la CMT, l'únic organisme estatal que havia establert la seva seu a la capital catalana.

Neelie Kroes es reunirà amb el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, aprofitant la seva visita al Mobile World Congress que se celebra a Barcelona.

stats