Economia 23/05/2014

CaixaBank: "Hem rebut zero cartes d'agraïment per les altíssimes rendibilitats de les preferents"

Juan Antonio Alcaraz, director general de negoci, defensa que els seus clients com a mínim van recuperar el 100% de la inversió

Europa Press
1 min
La crisi frena l'estalvi a l'empresa

BarcelonaEl director general de negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha defensat la solució oferta per l'entitat als titulars de participacions preferents, per les quals ha assegurat que els preferentistes van recuperar el 100% de la seva inversió i fins i tot van obtenir "altíssimes rendibilitats".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hem rebut zero cartes d'agraïment", ha ironitzat Alcaraz durant la seva intervenció en les jornades financeres organitzades per 'Expansión' i KPMG, i després ha afegit que quan el problema no estava resolt sí que s'ocupaven algunes oficines en senyal de protesta.

El director general de negoci de CaixaBank ha demanat diferenciar entre les entitats a l'hora d'afrontar problemes derivats de la crisi com les participacions preferents i els desnonaments. Sobre aquest últim punt, ha posat en valor que unes 200.000 hipoteques, la meitat del total, tenen un pla d'ajuda per "ajustar" la devolució del préstec.

"No necessitem plataformes ni lleis per resoldre els problemes dels habitatges", ha afirmat. Per Alcaraz, la banca ha de fer un exercici didàctic per explicar que no totes les entitats han afrontat igual aquests problemes, en l'esforç per recuperar la confiança deteriorada en el sector financer per la crisi. Finalment, ha xifrat en 300.000 milions d'euros la reducció de crèdit durant la crisi, la meitat, corresponent a l'exposició immobiliària.

stats