Economia 07/01/2014

El jutge torna a imputar l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa per la compra d'un banc a Florida

El nou magistrat del cas, Juan Antonio Toro, decideix reobrir-lo després que quedés aturat a finals d'any

Europa Press / Ara
2 min

MadridEl jutge d'instrucció de Madrid Juan Antonio Toro interrogarà en qualitat d'imputats el pròxim 24 de gener l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i set antics consellers de l'entitat financera per presumptes delictes d'abús de posició dominant i administració social fraudulenta comesos en el marc de la compra del City National Bank de Florida el 2008.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El magistrat ha dictat una sentència en la qual acorda una bateria de diligències per impulsar la causa, com és la presa de declaració de Blesa, al costat de la d'Idelfonso Sánchez Barcoj, Juan Martín Bartolomé, Gonzalo Alcubilla, Fernando Sobrini, Luis Crespo, Matías Amat i Rafael Sánchez Lozano, per la seva participació en l'adquisició del banc estatunidenc.

Arran de la querella presentada pel sindicat Manos Limpias, Juan Antonio Toro també sol·licita al Banc d'Espanya que informi sobre el control de canvi i aclareixi si cal tenir autorització per a l'adquisició d'un banc estranger.

El jutge cita també el 23 de gener el representant legal de Bankia perquè es pugui personar si l'entitat es considera perjudicada. A més, demana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que designi un tècnic per determinar si l'operació va produir un perjudici a l'entitat financera.

Tot i això, no considera en aquest moment necessari prendre declaració com a testimoni a Antonio Beteta, com va sol·licitar l'acusació popular, sense perjudici que més endavant es pugui acordar si es considera oportú.

El titular del jutjat d'instrucció número 36 de Madrid substitueix en la investigació del City National Bank el seu col·lega del jutjat número 9, Elpidio José Silva, qui es va abstenir després d'haver estat recusat per la defensa del banquer i estar immers en un procediment davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid per la seva manera de procedir en el cas Blesa.

L'Audiència Provincial de Madrid va acordar fa poc tornar les diligències obertes a l'entorn de l'adquisició del banc estatunidenc al jutjat d'instrucció número 9 i a l'estiu va determinar que els indicis d'administració deslleial o apropiació indeguda atribuïts a Blesa han de ser aclarits.

stats