Mercat de fitxatges

Un català entra al comitè executiu d'una entitat líder al món en banca privada

La Fundació Endesa i Teka Electrodomésticos estrenen nous directors

2 min
Julius Bär Bank

BarcelonaEs diu Carlos Recoder i acaba d'entrar al comitè executiu global del prestigiós banc suís Julius Baer. És el moviment més destacat del mercat de fitxatges de directius de la setmana que també recull la incorporació de María Malaxechevarría com a nova directora general de Fundación Endesa i l'ascens de Gabriel Yermo al capdamunt de la plataforma de finances integrades Solaris. Aquests són els principals nomenaments de la setmana:

Julius Baer incorpora Carlos Recoder al comitè executiu

El català Carlos Recoder ha fet un salt intern a Julius Baer, un dels bancs més grans de Suïssa. Fins ara ocupava el càrrec de responsable a l'Europa Occidental, nord d'Europa i Luxemburg, i recentment ha entrat al comitè executiu global del grup com a responsable de la regió d'Amèrica i Ibèria. És la primera vegada que un espanyol se suma a un comitè executiu d'un banc suís. Recoder venia de Credit Suisse, on es va estar fins al 2016, després d'haver-hi entrat l'any 1997. Es va formar a la Universitat de Barcelona (UB), la Fundació Bosch i Gimpera, l'IESE Business School i la Stanford University, a San Francisco.

Carlos Recoder

María Pérez, nova directora financera de Grupo Aire

La carrera de María Pérez, després de més de dues dècades en la consultoria, la banca d'inversió i les telecomunicacions, entra en una nova etapa: ha estat nomenada directora financera de Grupo Aire. Pérez ja havia estat directora de tresoreria i finances corporatives a Avatel Telecom i havia ocupat càrrecs a Société Générale. També ha treballat per al Banco Santander, JP Morgan i Accenture. Pérez és llicenciada en ADE al Col·legi Universitari d'Estudis Financers (Cunef) i té un MBA a Iese.

Gabriel Yermo assumeix la direcció de Solaris a Espanya

La plataforma de finances integrades Solaris ha nomenat Gabriel Yermo director general de la sucursal a Espanya. Assumeix el càrrec dos anys després d'haver-se incorporat a la companyia com a director comercial, just quan el banc aterrava a Espanya. Fins ara era el responsable d'establir les primeres relacions amb empreses locals per guanyar clients. La trajectòria de Yermo és de més de vint anys com a consultor d'estratègia i negoci d'empreses en diferents sectors, incloent-hi el financer.

Teka Electrodomésticos nomena Mauro Correia conseller delegat

El consell d'administració de Teka Industrial ha nomenat recentment Mauro Correia nou conseller delegat de Teka Electrodomésticos, un dels tres negocis de la companyia. Fins ara ocupava la vicepresidència de mercats internacionals de la companyia, a la qual es va incorporar el 2016. Correia, que fa vint-i-cinc anys que treballa per a diferents indústries i ha passat per empreses com Walmart, Renault i BSH, hi substitueix Stefan Hoetzl, cessat voluntàriament a partir de l'1 de novembre. Correia és enginyer electrònic a la Pontifícia Universidade Católica de São Paulo i es va formar en Strategic Business Management a la Fundação Dom Cabral.

María Malaxechevarría, nova directora general de Fundació Endesa

El patronat de la Fundació Endesa ha nomenat aquesta setmana Maria Malaxechevarría com a nova directora general de l'entitat, un càrrec que comptabilitzarà amb el de directora general de Sostenibilitat, que ja tenia. Malaxechevarría era patrona de l'entitat des del 2020.

María Malaxechevarria
stats