Economia 11/10/2017

La catalana Unipost presenta un ERO per a 2.200 treballadors

L'operador postal privat, en concurs de creditors, acomiadarà tota la seva plantilla

Ara
1 min
Un centenar de ciutadans es concentren davant de la seu d'Unipost de Terrassa a crits de "votarem"

BarcelonaL'operador postal privat Unipost ha presentat un ERO que afecta 2.200 treballadors, la totalitat de la seva plantilla, segons ha pogut saber l'ARA. La companyia catalana es troba en concurs de creditors des del juny i els sindicats ja havien denunciat impagaments dels salaris als empleats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, l'administrador concursal Jausas ha assegurat que "la greu situació econòmica que travessa" Unipost l'ha "obligat" a prendre aquesta mesura, que afectarà treballadors de centres de treball de tot Espanya. Tot i així, l'empresa afirma que la intenció és continuar la seva activitat a través de la venda de la unitat productiva a una empresa del sector o un fons d'inversió.

No obstant, aquesta solució tampoc garanteix que la major part de la plantilla pugui conservar el seu lloc de treball. Segons els representants de CCOO a l'operador postal, "la recent història d'Unipost és la del progressiu deteriorament en el qual l'empresa, lluny d'escometre un pla de viabilitat, ha optat, sempre a través de la imposició, pel “sacrifici” dels treballadors per tractar de mantenir a flotació un vaixell a la deriva".

Unipost es va declarar en concurs de creditors amb uns actius de 40,6 milions d'euros en front d'uns passius de 47,4 milions, segons l'administrador concursal. La companyia ja havia plantejat un altre ERO el 2013, en plena crisi, per acomiadar 450 treballadors del total de la plantilla. A més, aleshores també va aplicar una retallada salarial del 9,5% per als empleats que no van perdre la feina.

stats