Economia 30/10/2013

El fundador de Mango, Isak Andic, és el català més ric, segons 'Forbes'

Amancio Ortega, amb 47.600 milions de capital, lidera el rànquing espanyol. Catalunya i Madrid concentren la meitat dels 100 més rics de l'Estat

Ara
1 min
La nova fórmula de l'èxit de Mango i Desigual

BarcelonaCatalunya i Madrid es reparteixen a parts iguals el 50% dels cent personatges més rics d'Espanya, segons la llista que ha publicat aquest dimecres la revista 'Forbes'. En termes de riquesa, però, els 25 noms dels més rics de Madrid concentren més de 34.200 milions de capital, mentre que els catalans sumen 25.300 milions d'euros.

El fundador de l'imperi tèxtil gallec Inditex, Amancio Ortega, apareix al capdamunt del rànquing, amb un capital estimat de 47.600 milions d'euros. La riquesa de l'empresari (que supera la de tots els rics de Madrid) fa que Galícia sigui, en termes absoluts, la comunitat que concentra més capital (59.300 milions), tot i tenir només set noms al rànquing dels més rics d'Espanya.

El segon i tercer lloc de la llista l'ocupen, per aquest ordre, Juan Roig i Hortensia Herrero (5.800 milions), fundadors de la cadena de supermercats Mercadona, i Sandra Ortega i Mera (5.400 milions), filla d'Ortega i accionista del grup Inditex.

El primer nom català que apareix, en el número 6, és el d'Isak Andic, fundador de Mango. Segons el rànquing té un capital de 3.800 milions.

Altres catalans que apareixen al rànquing són la família Carulla, fundadors del grup Agrolimen i Gallina Blanca (número 12), Antoni i Jorge Gallardo, d'Almirall (número 13), José Manuel Lara, de Planeta (número 15), i la família Serra Farré, de Catalana Occident (número 17).

També es colen al rànquing altres noms com el de la màxima responsable de Coca-cola a Espanya, Sol Daurella, el president de Grifols, Víctor Grífols, i el president de Damm, Demetrio Carceller. Tots ells estan per sobre de l'equador de la llista.

stats