Economia 06/06/2014

El Cercle Català de Negocis abandona Pimec per haver impedit una votació sobre l'estat propi

El lobi acusa el president de la patronal, Josep González, d'impedir la votació sobiranista i de posar traves a la regeneració de l'organització

E.f.
1 min
Albert Pont és el president del Cercle Català de Negocis.  RUTH MARIGOT

BarcelonaEl Cercle Català de Negocis (CCN) ha anunciat aquest divendres que deixa de formar part de la patronal Pimec i ha llançat una dura crítica contra el seu president, Josep González, després que hagi confirmat que es presenta a la reelecció després de 17 anys al capdavant de l'organització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el CCN, el detonant de la seva sortida de Pimec ha estat que González impedís a la junta votar una proposta per engegar un procés informatiu per als socis per tractar els avantatges i inconvenients en un escenari d'independència de Catalunya.

A això s'hi afegeix, diu el Cercle Català de Negocis, el fet que González es presenti a la reelecció el proper 17 de juny i aspiri a complir 20 anys liderant la patronal i "impedint la regeneració". Considera que la patronal s'està allunyant de l'esdevenidor empresarial i lamenta que no hagin sorgit candidatures renovadores tal com hauria volgut el CCN.

Per això, ha apostat per abandonar la patronal i avançar en el seu paper de lobi econòmic i empresarial "contribuint a definir les noves regles que afectarien les pime en el nou estat català".

stats