Economia 06/08/2012

La Comissió Europea presentarà la seva proposta per a la unió bancària l'11 de setembre

El calendari que espera Brussel·les és que el sistema únic de supervisió bancària a la zona euro s'aprovi a finals d'any per entrar en funcionament l'any que ve

1 min

La Comissió Europea (CE) presentarà l'11 de setembre la seva proposta per crear una unió bancària, de manera que pugui aprovar-se al desembre, tal com ha sol·licitat per carta el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La proposta s'està preparant per presentar-la en principi el dia 11 de setembre", ha confirmat avui una font de la institució. "La previsió és que pugui aprovar-se al desembre, de manera que ja pugui entrar en vigor al mes de gener", ha afegit, i ha recordat que per complir el termini el Parlament Europeu i el Consell hauran de donar-hi el seu vistiplau.

La CE detallarà si la supervisió bancària passa a estar centralitzada pel BCE i com coordinarà aquest organisme els seus treballs amb l'Autoritat Europea de la Banca (EBA, en les seves sigles en anglès), organisme al qual delegarà algunes funcions, segons la font consultada.

La previsió de Brussel·les s'ajusta així al que va reclamar Rajoy en la carta que va dirigir el dia 3 d'aquest mes al president del Consell de la UE, Herman van Rompuy, i al de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso.

En la carta, Rajoy assenyalava que s'hauria de crear un sistema únic de supervisió de la zona de l'euro, similar al règim actual de la política monetària.

Per Rajoy, el futur sistema de supervisió, que serà aplicable a tots els bancs de l'àrea de l'euro, ajudarà "a evitar diferències de tracte i a generar confiança".

stats