Tecnologia

La compra d'una filial de Sony reforça l'aposta de la companyia de videojocs Scopely per Barcelona

Scopely té 405 treballadors a Barcelona i en sumarà una vintena més procedents de la filial de Sony

2 min
Oficines d'Scopely en uan imatge d'arxiu

BarcelonaLa companyia de videojocs per a mòbils Scopely, una de les principals del món en el seu sector, ha anunciat la compra de GSN Games a Sony Pictures Entertainment (SPE) en una operació valorada en uns 1.000 milions dòlars (uns 862 milions d'euros). L'operació reforça l'aposta de Scopely per Barcelona, perquè GSN Games també té operativa a la capital catalana, segons han explicat fonts de la companyia. Scopely té un centre a Barcelona amb 405 professionals, mentre que GSN Games també hi té presència amb uns 20 empleats dels 400 que té a tot el món. Scopely, amb seu a Los Angeles, va obrir a Barcelona la seva primera oficina fora dels Estats Units fa més de quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

GSN Games opera amb un catàleg de jocs gratuïts per a mòbils i online que inclou Solitaire TriPeaks i Bingo Bash, entre altres títols. A Barcelona la companyia hi té un dels seus hubs tecnològics per al desenvolupament de la plataforma, un equip de desenvolupament de jocs i un de manteniment de jocs comercials. 

Del preu de la transacció, la meitat es pagarà en efectiu i la resta en accions preferents, proporcionant així a Sony Pictures Entertainment una participació minoritària a Scopely i l’oportunitat de beneficiar-se del creixement previst de l’empresa i del sector dels jocs per a mòbils. La transacció és subjecta a les condicions habituals de tancament, incloses les aprovacions reguladores.

L’adquisició afegirà un catàleg de jocs complementaris al negoci de Scopely i li aportarà el talent de l’equip de creadors de jocs de GSN Games. Actualment Scopely és una de les companyies privades de jocs per a mòbil de més ràpid creixement i ha triplicat els ingressos entre el 2018 i el 2020. La companyia té un dels catàlegs de jocs mòbils més diversos del sector, amb èxit tant en els jocs casual com en els core —des dels jocs socials de jugador contra jugador (PVP) fins als jocs de rol (RPG) de nivell mitjà, passant pels d’estratègia multijugador online (MMO). Scopely és reconeguda per la seva capacitat per crear comunitats de jugadors fidels i compromesos amb el focus en la centralitat de l’usuari i les experiències a llarg termini.

"El negoci de GSN Games ha demostrat ser increïblement durador i rendible, a causa de les experiències dinàmiques que l'equip continua construint per als jugadors de tot el món", ha declarat Tim O'Brien, director d'ingressos de Scopely.

stats