Economia 06/11/2013

"Conceptualment sóc moderat, però això diu molt poc sobre el que penso", Mas-Colell en 12 frases

El conseller d'Economia justifica els pressupostos del 2014

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, sosté que ha optat per les privatitzacions i per l'augment de la càrrega fiscal en els pressupostos per al 2014 per "intentar protegir la despesa social". Les noves taxes i impostos, i les privatitzacions i també vendes de patrimoni –que no ha concretat– han d'evitar noves retallades. Tal com estava previst, els pressupostos de la Generalitat, que compten amb el vistiplau d'ERC, s'ajusten al dèficit de l'1% del PIB marcat pel Govern per al 2014, fet que suposa 1.979 milions d'euros de dèficit. En les últimes hores, el titular d'Economia ha explicat els comptes en una roda de premsa i en entrevistes a diversos mitjans. Ho resumim en 10 frases.

Retallades

"No hi ha noves retallades, però això no vol dir que s'hagin acabat. Hi ha accions del 2013 que encara s'estan fent. La primera decisió és mantenir la despesa social inclosa en la pròrroga del 2013. No podem abaixar d'aquesta xifra" (RAC1)

Noves taxes i impostos

"A mi, la pressió fiscal no m'agrada, però la més gran i la que més em molesta és la que ens ve de l'Estat" (RAC1)

Sobre el fet de no incloure els incompliments de l'Estat en els pressupostos

"No volem generar conflictes quan ja en tenim prou. Des del punt de vista d'operativitat, convé que el pressupost sigui un instrument efectiu i eficient en un any especialment complicat" (Roda de premsa)

El fons de liquiditat autonòmic

"L'Estat té mala bava: pels constants endarreriments dels pagaments i pels diners que ens han tret del FLA" (RAC1)

El pagament als farmacèutics

"Els farmacèutics tenen tota la meva simpatia, els demano que s’adonin que qui no els paga és el senyor Montoro, de la mateixa manera que de vegades ells no poden pagar algú. Això és una cadena, quan jo rebi els diners, els rebran els farmacèutics" (8TV)

"Entenc que els farmacèutics estiguin molt enfadats. Jo vull pagar i no puc, el govern espanyol pot pagar i no vol" (RAC1)

Sobre basar els comptes en la venda de patrimoni i no en canvis estructurals

"Aquesta manera de fer els comptes no és sostenible" (Roda de premsa)

Sobre el fet que no es facin públics d'on provenen els ingressos que el Govern preveu recaptar de la venda de patrimoni i privatitzant empreses

"Perquè no li dic una cosa en particular. Perquè no ho tenim encara determinat. Perquè això seran uns programes, ho hem d'analitzar. Hem de veure on són les àrees en què poden permetre aconseguir el manteniment de la despesa" (8TV)

El procés sobiranista

P { margin-bottom: 0.21cm; } "Conceptualment sóc moderat, però això diu molt poc sobre el que penso. Es pot ser moderat des de qualsevol opció política" (RAC1)

"No hi haurà cap procés polític que aguanti si no aguanten coses tan fonamentals com el funcionament de la Generalitat" (RAC1)

"Aquest Govern està sotmès a una debilitat molt forta: diàriament li estan erosionant competències, no m'agrada gens" (RAC1)

"No serà per falta de partida que es farà o no la consulta" (Roda de premsa)

stats