Economia 22/10/2014

El Constitucional suspèn cautelarment la llei catalana que prohibeix tallar la llum i gas a l'hivern en casos de pobresa energètica

Ha admès a tràmit el recurs que va presentar el govern de Rajoy contra a modificació del codi de consum

Ara
1 min

MadridEl Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment el decret llei de la Generalitat que prohibeix tallar el subministrament de llum i gas entre els mesos de novembre i març en casos de pobresa energètica.

El tribunal ha admès a tràmit el recurs que contra aquest decret va presentar el govern espanyol. Com en el cas de la consulta del 9-N, ara s'obre un període de quinze dies perquè el Parlament de Catalunya i el Govern puguin presentar les seves al·legacions, i en un termini de cinc mesos el Constitucional haurà de ratificar o aixecar la suspensió. La suspensió té efectes des del 24 de setembre del 2014, que és el dia que el govern espanyol va presentar el recurs.

El decret llei del Govern 6/2013 de 23 de desembre modifica la llei 22/2010 de 20 de juliol del codi de consum de Catalunya. Aquest decret llei introduïa una modificació a l'article 11 en el qual es defineix què són les persones consumidores amb una mancança de recursos econòmic.

També modifica l'article 252 del codi de consum que regula els talls de subministrament de llum i gas a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i es regulen les condicions que s'han de complir per tenir aquesta qualificació, i expressament es diu que les famílies en situació de vulnerabilitat "restaran protegides de tall de subministrament entre els mesos de novembre i març, ambdós inclosos".

També s'estableix com s'ha d'ajornar el deute que les famílies tenen amb les empreses i la possibilitat de satisfer el deute pendent de manera íntegra o fraccionada entre l'abril i l'octubre següents.

stats