Economia 30/08/2015

El Corte Inglés aparta la consellera que volia vetar l'entrada de Qatar a l'accionariat

Les vendes del grup de grans magatzems es recuperen, però el benefici cau un 32%

Europa Press
1 min
Entre els actius  d’El Corte Inglés hi ha centres ben ubicats, sovint al centre de les ciutats.

BarcelonaLa junta d'accionistes d'El Corte Inglés ha aprovat el cessament de Corporación Ceslar com a membre del consell de la companyia. Així ho ha anunciat el mateix El Corte Inglés en un comunicat.

Carlota Areces, principal accionista de Ceslar i neboda del fundador d'El Corte Inglés, Ramón Areces, deixarà per tant de ser consellera de la companyia després d'haver estar molt crítica amb l'entrada de Qatar al capital de la companyia. En la seva opinió, El Corte Inglés "val el doble" dels 1.000 milions amb què es va valorar l'empresa arran de l'entrada de Hamad Bin Jassim a l'accionariat.

Segons El Corte Inglés, el motiu del cessament han estat els reiterats incompliments dels seus deures legals com a administrador.

Carlota Areces, per la seva banda, ja ha dit que impugnarà la junta i la seva sortida del consell.

D'altra banda, el consell de la companyia de grans magatzems ha aprovat avui els comptes del 2014. Durant el passat exercici, es va poder apreciar una recuperació de les vendes, ja que el grup va facturar 14.592 milions d'euros, un 2,6% més. El benefici, en canvi, va caure un 32%, fins a situar-se en els 118 milions d'euros. Això es va deure, especialment, a l'absència dels resultats extraordinaris registrats l'any anterior, quan es va vendre la meitat de la seva societat finançera.

stats