Economia 16/06/2015

Els cotxes a gas natural tindran descomptes als peatges

Gas Natural Fenosa i Generalitat promouran l'ús d'aquest combustible al transport

Ara
1 min
Acte de signatura del conveni entre Gas Natural i la Generalitat. / ARA

BarcelonaLa directora general de qualitat ambiental de la Generalitat, Assumpta Ferran, la directora de l'Institut Catala de l'Eenergia (ICAEN), Mercè Rius, i el director general de negocis minoristes de Gas Natural, Daniel López Jordà, han signat aquest dimarts un acord de col·laboració per promoure l'ús de gas natural vehicular (GNV) en el transport a Catalunya per fer la mobilotat més sostenible.

El conveni té per objectiu promoure l'ús del GNV en vehicles públics i privats, incrementar el nombre de punts de carrega a Catalunya i facilitar l'adquisició d'aquest tipus de vehicles. L'acord també contempla promoure la implantació progressiva del gas com a combustible en el transport marítim.

En el marc de l'acord es promourà la incorporació de vehicles propulsats amb GNV a les flotes de vehicles de la Generalitat i es promourà l'obtenció d'un distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental a les flotes de vehicles d’ús professional, així com la reducció tarifària als vehicles propulsats amb GNV en els peatges i l’ús dels carrils BUS-VAO.

stats