Economia 30/04/2012

El govern espanyol anuncia que divendres liberalitzarà "serveis de transport" però evita concretar

Sáenz de Santamaría diu que "determinats serveis de transport" cal reformar-los perquè "siguin molt més econòmics per als ciutadans". De Guindos avança que s'obrirà la inversió al sector privat

Efe
1 min

Santiago de Compostel·laLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat que aquest divendres el consell de ministres continuarà amb les reformes i abordarà "la liberalització de determinats serveis". No ha especificat quins. Només s'ha limitat a dir que "determinades infraestructures, determinats serveis de transport" cal reformar-los perquè "siguin molt més econòmics per als ciutadans i puguem continuar en un camí de modernització en la línia del que han fet altres països europeus".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría ha afegit que "en el passat s'ha perdut molt de temps i diners" i que ara "és el moment de modernitzar, de simplificar, de permetre que una gestió austera es dediqui al que és important, posar en marxa reformes que permetin el creixement, que permetin la inversió, que permetin que les petites i mitjanes empreses tornin a respirar amb futur".

Preguntat més tard sobre les paraules de la vicepresidenta, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha mantingut la prudència. "Les veurem divendres, les mesures", ha contestat el ministre. "El govern espanyol té un full de ruta clar. El ministeri de Foment fa temps que treballa en mesures per fer més eficient el sector públic obrint la possibilitat d'inversió al sector privat", ha afegit.

La vicepresidenta espanyola i el ministre d'Economia han fet aquestes afirmacions des de Santiago de Compostel·la en una reunió organitzada per la fundació Konrad Adenauer.

Aquest diumenge, Rajoy va avançar que l'executiu continuarà amb la seva agenda de reformes. "Continuaran les reformes. Divendres que ve més [mesures] importants", va avisar.

stats