Economia 28/06/2012

Derbi pacta les indemnitzacions dels treballadors pel tancament a Martorelles

La plantilla rebrà entre 40 o 45 dies per any quan Piaggio s'endugui la producció en funció de si tanca la fàbrica o traspassa les instal·lacions a algun comprador

Efe
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de Derbi i el grup italià Piaggio han arribat a un principi d'acord pel qual, amb independència del futur de la planta de Martorelles, que Piaggio vol tancar, els treballadors rebran una indemnització de fins a 45 dies per any, amb un límit de 42 mensualitats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts sindicals han explicat a Efe que l'acord textual, que s'està redactant i se signarà aquest matí a la seu del departament de Treball de la Generalitat, especifica que la planta de Derbi a Martorelles (Vallès Oriental) seguirà en marxa almenys fins a finals d'aquest any, en lloc de fins a finals de juliol, com preveia Piaggio.

Així doncs, el principi d'acord aconseguit preveu diversos escenaris de futur per a la planta, però 'blinda' la indemnització per acomiadament que rebran els treballadors, a la qual s'hi sumarà un complement lineal per a cadascun dels treballadors, segons aquestes fonts.

Així, si la planta de Martorelles tanca, els 150 treballadors rebran una indemnització de 45 dies per any treballat, però si hi ha un projecte industrial posterior en aquesta planta, els treballadors que es recol·loquin rebrien només 40 dies per any treballat, encara que si no els mantinguessin l'ocupació durant 3 anys cobrarien també els 5 dies de diferència.

S'han plantejat diversos escenaris perquè el grup inversor suís Giba Holding ha mostrat el seu interès per quedar-se amb la fàbrica de Derbi i per contractar una part important dels seus treballadors.

Aquestes fonts han subratllat que el principi d'acord, aconseguit ahir a la nit a proposta del director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, posa fi a la vaga a la planta, que ja rondava els 40 dies.

De fet, aquest matí els 150 treballadors de la fàbrica de Martorelles han avalat les condicions del preacord a què han arribat les parts i ja han tornat a la feina.

Ahir, el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va recordar al Congrés que el grup italià Piaggio, matriu de la marca Derbi, va transmetre a la Generalitat que el tancament de la factoria que té aquesta empresa de motocicletes a Martorelles és "irreversible".

El ministre va precisar que Piaggio havia demanat a la Generalitat que concedís a la fàbrica una ajuda de 6 milions d'euros, que el Govern de la comunitat autònoma "no estava en condicions d'aportar", segons el ministre. Efe.

stats