Economia 23/04/2015

Deutsche Bank, multada amb 2.500 milions de dòlars per haver manipulat els tipus d'interès

L'entitat alemanya ja estava entre les multades a Europa pel mateix motiu

Efe
1 min
PRÀCTIQUES FOSQUES 
 El Deutsche Bank és un dels sis bancs multats per Brussel·les.

Nova YorkEl Deutsche Bank pagarà una multa de 2.500 milions de dòlars (2.300 milions d'euros) per la seva vinculació a "un esforç generalitzat" en la manipulació dels tipus d'interès de referència entre el 2005 i el 2009, segons han informat fonts oficials. El Deutsche Bank ja estava entre les entitats multades a Europa per aquest mateix motiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat el departament de Serveis Financers de l'Estat de Nova York, l'acord per tancar el litigi inclou la prohibició que segueixin a la companyia les persones involucrades amb aquelles operacions.

"Hem de recordar que els mercats no es manipulen a si mateixos: els delictes els cometen els individus", ha afirmat Benjamin M. Lawsky, superintendent de Serveis Financers de l'Estat de Nova York, en un comunicat.

La multa inclou 800 milions de dòlars per a la Comissió de Negociació de Futurs dels Estats Units (CFTC, en anglès), 775 milions per al Departament de Justícia, 600 milions per al Departament de Serveis Financers de l'Estat de Nova York i uns 340 milions de dòlars per a les autoritats financeres del Regne Unit.

Els tipus d'interès que es van manipular van ser el libor, l'euribor i el tibor, que són de referència al Regne Unit, eurozona i Japó, respectivament.

stats