Economia 22/10/2018

Dia revisa a la baixa els seus beneficis del 2017 fins als 90 M€

La cadena de supermercats es desploma un 20% a la borsa en una nova jornada de pèrdues

Ara
1 min
Un supermercat Dia / DIA

BarcelonaDia ha tornat a desplomar-se a la borsa aquest dilluns amb una caiguda de més del 20% a mitja sessió després de revisar els seus comptes del 2017 en 20 milions d'euros, fins a un benefici de 90 milions. Concretament, les accions s'intercanviaven per 0,7 euros cap a les quatre del migdia quan fa una setmana el seu valor era de 1,89 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La cadena de supermercats ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la revisió dels seus comptes després que la setmana passada ja anunciés un 'profit warning'. Aquest anunci se suma a la suspensió del dividend per al 2019 i la sortida de la seva presidenta, Ana Maria Llopis, fet que va provocar una caiguda del 42% de les seves accions.

A mitjans d'aquesta setmana Dia va anunciar la reorganització de la seva estructura empresarial amb la creació d'una secretaria que unifiqui diverses àrees. A més, l'empresa també ha suspès de feina i sou el seu director financer, Amando Sánchez.

A banda de rebaixar el benefici que va obtenir el 2017 fins als 90 milions d'euros, la cadena de supermercat també ha reduït l'efecte patrimonial negatiu de 70 milions a aproximadament 56 milions d'euros, una xifra que atribueix principalment al seu negoci a la península Ibèrica.

stats