Economia 24/02/2012

Barcelona perd la seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions

El govern espanyol unifica en un sol organisme totes les comissions reguladores. L'edifici de Barcelona es mantindrà obert i es podria convertir en una "subseu", però la vicepresidenta espanyola no ho ha garantit

Joan Faus
1 min
La seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions

MadridLa vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat avui que l'executiu ha aprovat un avantprojecte de llei que que unifica tots els organismes reguladors en una única comissió nacional de mercat i competències.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això fa que Barcelona perdi la seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). L'edifici de Barcelona es mantindrà obert i es podria convertir en una "subseu", però la vicepresidenta espanyola no ho ha garantit.

Actualment hi ha quatre organismes però la llei d'economia sostenible que va impulsar l'últim govern del PSOE en preveia quatre més, fins a un total de vuit.

A banda de la Comissió Nacional de les Telecomunicacions (CMT), també hi ha la Comissió Nacional de l'Energia (CNE), la Comissió Nacional de la Competència (CNC) i la Comissió Nacional del Sector Postal. Tots aquests organismes s'unificaran.

Sáenz de Santamaría ha dit que actualment hi ha “duplicitats, contradiccions i pèrdua de seguretat jurídica” entre els organismes reguladors. La unificació busca incrementar la “competència, enfortir la competitivitat i guanyar eficiència”.

A més, suposarà un estalvi per a les arques públiques, ja que es passarà dels 52 consellers que hi ha ara en aquests organismes fins a nou. Una reducció que només en sous suposarà un estalvi de 4 milions d'euros, segons ha explicat la vicepresidenta. “Imagini's l'estalvi quan es racionalitzin les seus”, ha afegit.

stats